Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Jó, tak tady by se asi mělo něco dopsat. Pravda, tak se jde na věc. Protože mne přepadla zlá choroba a nemocný fotograf se musí léčit doma, takže můžu konečně dodělat rubriku "O nás". Fotografování je náročný koníček, hlavně finančně, co si budeme povídat. Začalo to v roce 2004 koupí prvního digitálu Konica Minolta Z1 na nadcházející dovolenou. Trochu jsem se s foťákem seznámil a hurá na věc. Časem jsem zjistil, že Z1 není špatná, ale chtělo by to trochu lepší foťák. Hlavně na krajiny a detail.
ObrazekDělal jsem hodně smutné oči na ježíška a ejhle... Zůstal jsem věrný značce a pod stromečkem se objevila Konica Minolta Dimage A200. Pošilhával jsem sice po A1, ale ta už byla stažena z prodeje a starší kousek jsem nechtěl riskovat. Dokoupil jsem filtry, polarizák, stativ a hurá na věc. Aby toho nebylo málo, tak za nějaký čas ten hodný ježíšek zase přivřel oči, tentokrát asi obě a Canon EOS 350D v plné výbavě byl doma. Na Konicu jsem nezanevřel a rád s ní pracuji, ale fotografování se zalíbilo i starší dceři a tak Konica změnila majitele. Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu a nejmladší dcera fotografování začíná přicházet na chuť. Ta "nemoc" postihla u nás všechny.
Nesmíme zapomenout na proviantního náčelníka mamku. Bez ní by naše výpravy do přírody skončily hodně špatně, protože hladový fotograf je špatný fotograf a hlavně nebezpečný. A co teprve náš psí doprovod, ten je při chuti neustále. Vlastně by měl proviantní náčelník stát v čele každé naší výpravy, bez mamky by zkrátka a dobře fakt nešlo.

ObrazekNa zpracování fotografií z našich výprav používáme soft Zoner Photo Studio 8 Professional (ZPS). Něco málo upravujeme v Adobe Photoshop CS2. Protože, se v ZPS pracuje hodně dobře a ovládání je intuitivní, tak jsme se rozhodli pořídít upgrade ZPS na verzi 9. Uvidíme, čím nás Zoner mile překvapí :-). Na posledním fotografování mi vypověděl službu stativ. Ne tak docela, jen už tu váhu Canonu s gripem a trochu lepším "sklem" nějak špatně zvládá a tu nálož neudrží ve vertikální pozici. S Konicou potíže nemá, tak je rozhodnuto kam půjde do služby. Já si počkám na trochu lepší kousek. Zatím je někde na cestách a měl by dorazit každým dnem. Jak jsem se zmínil na začátku o nemoci, tak zatím nové obrázky nejsou, protože musím dodržovat klidový režim a nehrozí vytáhnout paty z baráku. Asi to bude ještě nějaký čas trvat, než vyrazím do terénu, ale už se těším. Proto jsou zatím v galeriích vidět jen starší věci.

ObrazekA ještě jedna momentka z fotografování.












Tolik v krátkosti "O nás".