Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Jak se fotí voda

Obrazek

Jak se fotí voda ? To je správná otázka. Začnu od začátku. Na tenhle malý potůček jsem narazil úplně náhodou při procházce lesem kousek od chaty rodičů. První den jsem potůček - jestli se dá potůčkem nazvat, vlastně jen zaregistroval, prostě tam je. Doma mi to nedalo pokoje a pořád jsem dumal a vzpomínal jak to tam vlastně vypadá. Během večera bylo rozhodnuto kam se příští den vypravím. Přál jsem si, aby počasí bylo to správné "fotografické". Během noci spadlo pár kapek, ale dopoledne vykouklo sluníčko a občas ho vystřídal nejaký ten mráček. Tak honem "vercajk" do auta a hurá na chatu. Takové fotografování se vlastně neobejde bez patřičného doprovodu. Co kdyby mi začalo téct do bot, nebo mne vzala voda??
ObrazekDoprovod jsem měl, tak hurá do akce. Nejlepší je všechno "spáchat" pěkně z blízka. Tak jsem hledal to správné místo, ten správný pohled. Nesmím zapomenout na tchána, příznivce cechu Petrova, rybáře tělem a duší. Byly mu zabaveny gumáky "broďáky" a tak jsem mohl do vody vlastně suchou nohou. Trochu jsem musel potůček dokola vyčistit a proklestit. V zápětí jsem dostal od doprovodu (začínající fotografky zatím školou povinné) trestné body za nepatřičnou úpravu okolí. Prý už to nebude ono. Popadl jsem nový stativ a provedl křest vodou. Docela problémové bylo zaostření na krátkou vzdálenost, aby bylo ostré co chci já, kousek popředí a malinko pozadí. Canon byl ovšem jiného mínění a neustále kladl odpor. Nakonec jsem stejně prosadil svoji a pár záběrů cvakl. Jak na potvoru začalo sluníčko probleskovat víc a víc a lesní příšeří bylo v trapu. Nakonec se podařilo vystihnou správný okamžik a zachytit paprsek ve vodě a kousek stínu.

Obrazek                A co že je nejdůležitější ???

 

Důležité je se nezmáchat a "nepokřtít" fotoaparát :-)) Doma jsem přetřídil záběry a co z toho vzniklo posuďte sami - voda.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

fakt dobré

(Pelda, 18. 11. 2007 18:07)

krásný článek a hlavně výsledek - jen více a houšť takových záběrů